"Suomalaiselle terveydenhuollolle ja yksilöille tarkimman riskiarvion sairastua meille tyypillisiin tauteihin antaa aineisto, joka on peräisin suomalaisesta väestöstä."

Yhteistyö THL:n kanssa on auttanut kehittämään entistä tarkempia analyysejä sairausriskien tunnistamiseksi suomalaisille. Riskien tunnistaminen mahdollistaa aidosti yksilöllisen ennaltaehkäisevän hoidon suunnittelun.

Lue artikkeli THL:n ja Negen:n yhteistyöstä


Palvelut


Geenitestit- ja analyysit kuluttajille

Tieteellisesti korkealaatuiset geenitestimme ja helposti ymmärrettävä selkokielinen raportti, jossa elintapatekijät yhdistetään perintötekijöihin, tuovat ennakoivan geneettisen testauksen terveyshyödyt kaikkien saataville. Tunne itsesi ja riskisi paremmin.

Tutustu tilattaviin geenianalyyseihin


Työterveys- ja hyvinvointipalvelut

Fyysisellä hyvinvoinnilla on suora vaikutus myös henkiseen hyvinvointiin ja työhyvinvointiin. Geenitiedon tunteminen motivoi ihmisiä tutkitusti pysymään terveempänä. Sairauspoissaolojen väheneminen on vain yksi hyöty, jota geenitiedon tunteminen voi tuoda mukanaan.

Lue lisää hyödyistä yrityksille

Geenitiedon palautukset biopankeille

Useissa biopankeissa on valmiiksi genotyypattua tietoa, mutta tietoa ei välttämättä ole hyödynnetty vielä lainkaan. Mahdollistamme geenitietojen hyödyntämisen kansanterveyden kohentamiseksi palauttamalla geneettiseen tietoon perustuvan raportin näytteensä luovuttaneille henkilöille.

Lue lisää biopankkiyhteistyöstä

Ajankohtaista

26.02.2018

Monella kansantaudilla on perinnöllinen tausta – Haluaisitko tietää oman perimäsi riskit?

Amerikkalainen filmitähti Angelina Jolie poistatti terveet rintansa vuonna 2013 saatuaan tietää, että hänellä on 87 prosentin riski sairastua rintasyöpään. Kaksi vuotta myöhemmin hän poistatti myös munasarjansa, sillä hänellä oli 50 prosentin riski sairastua munasarjasyöpään.

Suomalaiset tutkijat haluavat nyt selvittää, olisiko meille suomalaisille hyötyä siitä, että saisimme tietää perimämme muodostamasta sairastumisriskistä.

Lue koko artikkeli

26.01.2018

Terveyden edelläkävijä Heltti alkaa tarjota suomalaisen Negenin geenitestejä

Terveysyritys Heltti ottaa ensimmäisenä toimijana Suomessa laajan geneettisten riskien testauksen osaksi asiakkaiden hoitopolkua kansansairauksien riskin arvioinnissa ja ennaltaehkäisyssä geeniteknologiayritys Negenin kanssa. Yhdessä yritykset tarjoavat sekä eettistä, vaikuttavaa että tietoturvallista tietoa, tukea ja hoitoa Heltin jäsenille kansansairauksien voittamiseksi.

Lue koko uutinen

19.01.2018

Suomen sydänliiton artikkelissa pureudutaan sydänperäisten tapahtumien syntymekanismeihin patologin silmin

Monilla vakavilla sydänperäisillä tapahtumilla on vahvistettu olevan selkeä yhteys perimään. Tukostaipumukset, eli veren hyytymishäiriöt ovat yksi esimerkki tällaisista ominaisuuksista. Tutustu sydänperäisten sairauksien syntymekanismeihin patologin silmin.

Lue koko artikkeli sydanliitto.fi -sivustolla

Negen geenitestit kuluttajille

Negen 360 on kattavin analyysipakettimme. Analyysi sisältää kaikkien tarjoamiemme geenitestipakettien lisäksi testipaneelin harvinaisista perinnöllisistä sairauksista.

Negen - Diabetes analyysissä selvitämme perimäsi ja elintapojesi vaikutusta diabetesriskiisi. Testi sisältää tyypin 2 diabeteksen sekä tyypin 2 diabetekselle altistavien riskitekijöiden - ylipainotaipumuksen, lipidien ja verenpaineen - analyysin.

Negen - Sydän analyysissä selvitämme perimäsi ja elintapojesi vaikutusta sepelvaltimotautiriskiisi. Testi sisältää myös merkittävien riskitekijöiden - ylipainotaipumuksen, lipidien ja verenpaineen - analyysin.

Mitä aikaisemmin geneettiset sairausriskit tunnistetaan, sitä paremmin sairauden puhkeamista voidaan ennaltaehkäistä.

Negen geenianalyysit tehdään sylkinäytteestä. Voit tilata näytteenottopaketin kotiisi ja tehdä elintapakyselyn millä tahansa tietokoneella tai älypuhelimella ilman lääkärikäyntiä.

Tilaa Negen geenianalyysi nyt! Lue lisää Negen:stä