"Suomalaiselle terveydenhuollolle ja yksilöille tarkimman riskiarvion sairastua meille tyypillisiin tauteihin antaa aineisto, joka on peräisin suomalaisesta väestöstä."

Yhteistyö THL:n kanssa on auttanut kehittämään entistä tarkempia analyysejä sairausriskien tunnistamiseksi suomalaisille. Riskien tunnistaminen mahdollistaa aidosti yksilöllisen ennaltaehkäisevän hoidon suunnittelun.

Lue artikkeli THL:n ja Negen:n yhteistyöstä


Palvelut


Geenitestit- ja analyysit kuluttajille

Tieteellisesti korkealaatuiset geenitestimme ja helposti ymmärrettävä selkokielinen raportti, jossa elintapatekijät yhdistetään perintötekijöihin, tuovat ennakoivan geneettisen testauksen terveyshyödyt kaikkien saataville. Tunne itsesi ja riskisi paremmin.

Tutustu tilattaviin geenianalyyseihin


Työterveys- ja hyvinvointipalvelut

Fyysisellä hyvinvoinnilla on suora vaikutus myös henkiseen hyvinvointiin ja työhyvinvointiin. Geenitiedon tunteminen motivoi ihmisiä tutkitusti pysymään terveempänä. Sairauspoissaolojen väheneminen on vain yksi hyöty, jota geenitiedon tunteminen voi tuoda mukanaan.

Lue lisää hyödyistä yrityksille

Geenitiedon palautukset biopankeille

Useissa biopankeissa on valmiiksi genotyypattua tietoa, mutta tietoa ei välttämättä ole hyödynnetty vielä lainkaan. Mahdollistamme geenitietojen hyödyntämisen kansanterveyden kohentamiseksi palauttamalla geneettiseen tietoon perustuvan raportin näytteensä luovuttaneille henkilöille.

Lue lisää biopankkiyhteistyöstä

Ajankohtaista

19.12.2017

Finngen pyrkii läpimurtoihin sairauksien ennaltaehkäisyssä, diagnostiikassa ja hoidossa

Suomessa on käynnistynyt uusi, ainutlaatuinen tutkimushanke, jonka avulla ymmärretään entistä paremmin sairauksien syitä ja mahdollisia hoitomuotoja. FinnGen-tutkimuksessa hyödynnetään suomalaisten biopankkien keräämiä verinäytteitä ja tavoitteena on saada mukaan 500 000 suomalaista. Tutkimushankkeen arvioidaan kestävän kuusi vuotta ja sen budjetti on lähes 60 miljoonaa euroa.

Lue koko uutinen

27.11.2017

Biopankki yhdistää THL:n ja teknologiayrityksen yhteistyöhön

Suomessa on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen biopankkilaki. Lain nojalla varmistetaan, että väestöstä kerättyjä näytteitä ei vain säilötä pöytälaatikossa, vaan niitä voidaan hyödyntää väestön ja yksilöiden terveyden parantamiseen.

Lue koko uutinen

14.11.2017

Kuntapäättäjät haluavat geenitestauksen osaksi kunnallista terveydenhuoltoa

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan kuntapäättäjät suhtautuvat erittäin myönteisesti geenitestien käyttämiseen kunnallisen terveydenhuollon tukena. Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta olisi myös itse valmis edistämään geenitestauksen lisäämiseen tähtäävää hanketta omassa kunnassaan.

Lue koko uutinen

Negen geenitestit kuluttajille

Negen 360 on kattavin analyysipakettimme. Analyysi sisältää kaikkien tarjoamiemme geenitestipakettien lisäksi testipaneelin harvinaisista perinnöllisistä sairauksista.

Negen - Diabetes analyysissä selvitämme perimäsi ja elintapojesi vaikutusta diabetesriskiisi. Testi sisältää tyypin 1 ja tyypin 2 diabeteksen sekä tyypin 2 diabetekselle altistavien riskitekijöiden - ylipainotaipumuksen, lipidien ja verenpaineen - analyysin.

Negen - Sydän analyysissä selvitämme perimäsi ja elintapojesi vaikutusta sepelvaltimotautiriskiisi. Testi sisältää myös merkittävien riskitekijöiden - ylipainotaipumuksen, lipidien ja verenpaineen - analyysin.

Mitä aikaisemmin geneettiset sairausriskit tunnistetaan, sitä paremmin sairauden puhkeamista voidaan ennaltaehkäistä.

Negen geenianalyysit tehdään sylkinäytteestä. Voit tilata näytteenottopaketin kotiisi ja tehdä elintapakyselyn millä tahansa tietokoneella tai älypuhelimella ilman lääkärikäyntiä.

Tilaa Negen geenianalyysi nyt! Lue lisää Negen:stä