Ohjeet geenitestin tilaamiseen verkosta

Tilaa geenitesti

Valitse haluamasi geenitestit tilaussivulta.

Näytteenottopakkauksen toimitus

Kun tilaus on maksettu, lähetämme sinulle näytteenottopakkauksen postitse sylkinäytteen antamista varten. Näytteenottopakkaus on yksilöity tunnistekoodilla, joka mahdollistaa sen, ettei näytettä voida yhdistää näytteen antajaan ulkopuolisen toimesta.

Käyttäjätili ja rekisteröinti

Tilauksen yhteydessä sinulle luodaan automaattisesti käyttäjätili. Sähköpostiisi lähetetään viesti, jossa on kirjautumisohjeet sivustolle. Käyttäjätiliä tarvitset sylkinäytteen rekisteröintiin, elintapakyselyn täyttämiseen ja tulosraportin tarkasteluun. Käyttäjätili on henkilökohtainen. Mikäli sait geenitestin lahjaksi, voit luoda itsellesi uuden käyttäjätilin ja rekisteröidä saamasi näyteputken tunnuksen omalle käyttäjätilillesi.
Luo käyttäjätili

Näytteen antaminen ja lähettäminen

Geenomin analysointi tehdään sylkinäytteestä. Näytteen antaminen on helppoa ja vie vain 5 minuuttia. Näytteenottopakkaus sisältää selkeät ohjeet laadukkaan näytteen antamiseen. Näytteenottoputkeen on merkitty henkilökohtainen tunnistekoodisi. Kirjaudu sivustolle tallentaaksesi tunnistekoodi omaan käyttäjäprofiiliisi. Voit samalla aloittaa elintapakyselyn täyttämisen. Antamasi sylkinäyte lähetetään analysoitavaksi samassa näytteenottopakkauksessa jossa se on lähetetty tilaajalle. Näytteenottopakkauksessa on palautusosoite ja postimaksumerkinnät valmiina. Toivomme, että lähetät näytteesi takaisin ensi tilassa, viimeistään kuukauden kuluessa.

Geenianalyysi ja tulosten raportointi

Kun DNA on eristetty sylkinäytteestä laboratoriossa ja geenivarianttien analysointi on valmis, luodaan elintapakyselyn ja geenianalyysin tiedoista yhdistetty selkokielinen raportti. Mikäli analyysin tuloksista löydetään jatkotoimenpiteitä tai seurantaa vaativia löydöksiä, raportointijärjestelmä suosittelee lääkärin konsultaatiota hoitotoimenpiteiden arvioimiseksi. Geneettisen riskin ja elintapojen aiheuttaman riskin arviointi perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kansalliseen FINRISKI-tutkimukseen.

Valmista tuli!

Raportin valmistuttua saat valmistumisilmoituksen sähköpostiisi. Löydät raporttisi Käyttäjätili -sivun kautta kun olet kirjautuneena sivustolle.
DNA:n eristäminen, geenien analysointi ja raportointiprosessi kestää noin 4-8 viikkoa.

Siirry tilaamaan