Negen MyData - COVID19

Negenin COVID-19 farmakogenetiikkapaneeli tulkitsee olemassa olevasta genomidatasta vakavaan SARS-CoV-2 virusinfektion hoitoon ehdotettujen lääkkeiden farmakogenetiikkaa.

Paneelin voi tehdä esimerkiksi 23andMe tai muiden ancestry-palveluiden valmista genomidataa käyttäen. Sovelluksen käyttö on ilmaista. Suomessa ja maailmalla levinneen vakavan COVID-19 taudin hoitoon on kokeiltu esimerkiksi klorokiinia, hydroksiklorokiinia, lopinaviiri-ritonaviiri-yhdistelmää sekä anakinraa. Kaikki nämä lääkkeet ovat vielä kokeellisessa käytössä COVID-19 taudin hoidossa.

COVID-19 taudin hoitoon ehdotettujen lääkkeiden käyttöön liittyy kliinisesti merkittävää farmakogeneettistä yksilöllistä vaihtelua, joka voi johtaa vakaviin sivuvaikutuksiin. Analysoimme genomitiedostostasi datan laajuuden rajoissa mahdollisimman monta yksilölliseen vaihteluun liittyvää geenivarianttia ja saat selkokielisen tulosraportin henkilökohtaiselle käyttäjätilillesi.

Lääkityksen aloittamisesta päättää aina asiaan perehtynyt lääkäri, eikä lääkitystä saa aloittaa tai normaalia käytössä olevaa lääkitystä muuttaa ilman lääkärin suositusta.

COVID-19 tautiin ei tunneta tällä hetkellä ennaltaehkäisevää lääkitystä tai rokotetta. Paras keino suojautua taudilta on noudattaa hyvää käsihygieniaa ja välttää kontakteja.

Negen päivittää COVID-19 paneelia sitä mukaa, kun uutta tieteellistä tietoa viruksen lääkehoidosta julkaistaan.

Ensimmäiset raportit ovat saatavilla 14.4.2020 alkaen.

Lue lisää testattavista lääkeaineista

Negen COVID19 farmakogenetiikan paneeli testaa 14 lääkeaineiden tehoon ja haittavaikutuksiin liittyvää geenivarianttia.

Kaikkien palveluntuottajien genomidatasta ei löydy kaikkia 14 geenivarianttia, jolloin kaikkia vaikutuksia ei saada testattua.
Kyseisiin lääkeaineisiin ja niiden haittavaikutuksiin voi vaikuttaa myös muut tässä tutkimuksessa huomioimattomat tekijät.

Geneettiset variantit tutkitaan tässä analyysissä ulkoisen palveluntarjoajan genomidatasta, joka ei ole Negenin tuottamaa. Negen ei vastaa muualla tuotetun datan laadusta.


Miten saan Negen MyData -raportin?

  1. Lataa genomidatasi palvelusta, johon olet lähettänyt näytteesi ja tarkista, että genomidatatiedosto on pakattu (.zip tai .gz -tiedostopääte)
  2. Tilaa analyysi valitsemalla genomitiedoston lähde ja siirtymällä tilaussivulle tämän sivun lomakkeella
  3. Koostamme raportin ja tallennamme tulokset järjestelmään
  4. Ilmoitamme tulosten valmistumisesta tilaajalle sähköpostitse

Huomioita!

  • Genomitietoon perustuvat palvelut ovat henkilökohtaisia
  • Lataamalla genomidatasi palveluun, vakuutat, että alkuperäinen data on tuotettu omasta näytteestäsi ja sinulla on käyttöoikeus lataamaasi dataan
  • Tarvitset raportin lukemiseksi negen.fi -käyttäjätilin ja toimivan sähköpostiosoitteen
  • Analyysin onnistumismahdollisuus paranee, mikäli alkuperäinen datasi on tuotettu vuoden 2018 aikana tai sen jälkeen

Tilaa Negen MyData -genomianalyysi

Valitse tuote:

Jatkaaksesi tilausta, sinun tulee kirjautua sisään.

Hinta: 
0,00 €

Testattavia variantteja yleensä: 12/14
(Expected variants in test 12/14)

Negen verkkokaupan maksutavat

Maksutavat

Negen genomitestit ovat saatavissa myös:

Mehiläinen
Terveystalo
Synlab
Heltti
Puhti Labs