Geneettinen tieto terveyden tukena

Maanantai, 16 huhtikuu, 2018

Helsingin Sanomat pääkirjoitus 15.4.2018

Terveysriskit kasvavat työikäisillä

"FinTerveys 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaisten hyvä terveyskehitys on pysähtymässä. THL mittasi ja haastatteli tutkimukseen 7000:ta yli 30-vuotiasta suomalaista viime vuonna..."

"Varsinkin keski-ikäisten miesten sairausriskien tunnistamista pitäisi tutkimuksen mukaan tehostaa..."

"Terveyserojen kaventaminen on myös sote-uudistuksen keskeinen tavoite. Yksi keino tavoitteen edistämiseksi on lisätä panostuksia sairauksien ennaltaehkäisyyn. Vaikka elintavat ovat viime kädessä jokaisen omalla vastuulla, terveellisten elintapojen edistämiseen käytetyt eurot eivät mene hukkaan.

Terveydenhuollossa tarvitaan tehokkaampia keinoja riskiryhmien tunnistamiseen sekä sydänsairauksien ja muiden kroonisten sairauksien parempaan seurantaan."

Me Negenissä olemme ehdottomasti samaa mieltä.

Negen on kehittänyt ainutlaatuisen kansansairausriskin tunnistamiseen räätälöidyn geenitestin, jossa huomioidaan myös elintavat. Näin autamme asiakkaitamme löytämään ne keskeiset elintavat, joiden muuttamisella on suurin yksilöllistä sairastumisriskiä alentava vaikutus.

Geneettinen tieto elintapamuutoksen tukena

GeneRisk -tutkimuksen mukaan 89%:lla tutkimukseen osallistuneista henkilöistä koki geneettisen tiedon hyödylliseksi elintapamuutoksen motivaattoriksi.
GeneRISK tutkimushanke - tulosjulkaisu 20.03.2018

Tilaa oma testisi jo tänään ja tunne itsesi paremmin. Elä pidempään terveenä.

Tutustu Negenin geenitesteihin

NEGEN - Health is in our DNA

Share this

Negen mukana I Love Me -messuilla Helsingin messukeskuksessa

I love me -messut kokoaa yhteen tulevan kauden hius- ja meikkityylit, muodin kuumimmat trendit, koru- ja kellomaailman viimeisimmät tuulet sekä uusimmat kauneuden ja terveydenhoitotuotteet ja -palvelut.
Tule tutustumaan Negen genomianalyyseihin ja kuuntelemaan luentoa ja paneelikeskustelua, jossa pohditaan geenitestien hyödyllisyyttä terveyden ylläpitämisessä.

Lue lisää

Geenitestit laajentavat apteekkipalveluita ennakoivaan terveydenhoitoon

Tamro on aloittanut suomalaisen Negen Oy:n geenitestien apteekkimyynnin pilotoinnin. Yhteistyö on esimerkki uudenlaisista, ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon tähtäävistä apteekkipalveluista, joita Tamro edistää yhdessä apteekkareiden ja kumppaneiden kanssa.

Lue lisää

Suomessa tehdään kansanterveyden historiaa

Suomessa tehdään kansanterveyden historiaa. Savonlinnan kaupunki kokeilee ensimmäisenä maailmassa kokonaisvaltaista ratkaisua yksilöllisen terveyden seurantaan, jossa yhdistetään menetelmiä DNA-testauksen, sensoriteknologian ja tekoälyn alueilta. Negenin geenitestit ovat osa ratkaisua, joka tulee viitoittamaan tietä tulevaisuuden terveydenhoidolle.

Lue lisää