Geneettinen tieto terveyden tukena

Maanantai, 16 huhtikuu, 2018

Helsingin Sanomat pääkirjoitus 15.4.2018

Terveysriskit kasvavat työikäisillä

"FinTerveys 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaisten hyvä terveyskehitys on pysähtymässä. THL mittasi ja haastatteli tutkimukseen 7000:ta yli 30-vuotiasta suomalaista viime vuonna..."

"Varsinkin keski-ikäisten miesten sairausriskien tunnistamista pitäisi tutkimuksen mukaan tehostaa..."

"Terveyserojen kaventaminen on myös sote-uudistuksen keskeinen tavoite. Yksi keino tavoitteen edistämiseksi on lisätä panostuksia sairauksien ennaltaehkäisyyn. Vaikka elintavat ovat viime kädessä jokaisen omalla vastuulla, terveellisten elintapojen edistämiseen käytetyt eurot eivät mene hukkaan.

Terveydenhuollossa tarvitaan tehokkaampia keinoja riskiryhmien tunnistamiseen sekä sydänsairauksien ja muiden kroonisten sairauksien parempaan seurantaan."

Me Negenissä olemme ehdottomasti samaa mieltä.

Negen on kehittänyt ainutlaatuisen kansansairausriskin tunnistamiseen räätälöidyn geenitestin, jossa huomioidaan myös elintavat. Näin autamme asiakkaitamme löytämään ne keskeiset elintavat, joiden muuttamisella on suurin yksilöllistä sairastumisriskiä alentava vaikutus.

Geneettinen tieto elintapamuutoksen tukena

GeneRisk -tutkimuksen mukaan 89%:lla tutkimukseen osallistuneista henkilöistä koki geneettisen tiedon hyödylliseksi elintapamuutoksen motivaattoriksi.
GeneRISK tutkimushanke - tulosjulkaisu 20.03.2018

Tilaa oma testisi jo tänään ja tunne itsesi paremmin. Elä pidempään terveenä.

Tutustu Negenin geenitesteihin

NEGEN - Health is in our DNA

Share this

Suo­ma­lai­set us­ko­vat pe­ri­mäs­tä saa­ta­van ter­veys­tie­don hyö­dyl­li­syy­teen

Tutkimuksen vastaajista vain viisi prosenttia ilmoitti, että heillä on omasta mielestään täysin riittävät tiedot geenitesteistä. Sitä vastoin 43 prosenttia vastaajista koki, ettei heillä ole lähimainkaan riittävästi tietoa aiheesta. Tämä siitä huolimatta, että vastaajien tietämystaso oli itse asiassa keskimäärin varsin hyvä.

Lue koko uutinen

Monella kansantaudilla on perinnöllinen tausta – Haluaisitko tietää oman perimäsi riskit?

Amerikkalainen filmitähti Angelina Jolie poistatti terveet rintansa vuonna 2013 saatuaan tietää, että hänellä on 87 prosentin riski sairastua rintasyöpään. Kaksi vuotta myöhemmin hän poistatti myös munasarjansa, sillä hänellä oli 50 prosentin riski sairastua munasarjasyöpään.

Suomalaiset tutkijat haluavat nyt selvittää, olisiko meille suomalaisille hyötyä siitä, että saisimme tietää perimämme muodostamasta sairastumisriskistä.

Lue koko artikkeli

Terveyden edelläkävijä Heltti alkaa tarjota suomalaisen Negenin geenitestejä

Terveysyritys Heltti ottaa ensimmäisenä toimijana Suomessa laajan geneettisten riskien testauksen osaksi asiakkaiden hoitopolkua kansansairauksien riskin arvioinnissa ja ennaltaehkäisyssä geeniteknologiayritys Negenin kanssa. Yhdessä yritykset tarjoavat sekä eettistä, vaikuttavaa että tietoturvallista tietoa, tukea ja hoitoa Heltin jäsenille kansansairauksien voittamiseksi.

Lue koko uutinen