Geneettinen tieto terveyden tukena

Maanantai, 16 huhtikuu, 2018

Helsingin Sanomat pääkirjoitus 15.4.2018

Terveysriskit kasvavat työikäisillä

"FinTerveys 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaisten hyvä terveyskehitys on pysähtymässä. THL mittasi ja haastatteli tutkimukseen 7000:ta yli 30-vuotiasta suomalaista viime vuonna..."

"Varsinkin keski-ikäisten miesten sairausriskien tunnistamista pitäisi tutkimuksen mukaan tehostaa..."

"Terveyserojen kaventaminen on myös sote-uudistuksen keskeinen tavoite. Yksi keino tavoitteen edistämiseksi on lisätä panostuksia sairauksien ennaltaehkäisyyn. Vaikka elintavat ovat viime kädessä jokaisen omalla vastuulla, terveellisten elintapojen edistämiseen käytetyt eurot eivät mene hukkaan.

Terveydenhuollossa tarvitaan tehokkaampia keinoja riskiryhmien tunnistamiseen sekä sydänsairauksien ja muiden kroonisten sairauksien parempaan seurantaan."

Me Negenissä olemme ehdottomasti samaa mieltä.

Negen on kehittänyt ainutlaatuisen kansansairausriskin tunnistamiseen räätälöidyn geenitestin, jossa huomioidaan myös elintavat. Näin autamme asiakkaitamme löytämään ne keskeiset elintavat, joiden muuttamisella on suurin yksilöllistä sairastumisriskiä alentava vaikutus.

Geneettinen tieto elintapamuutoksen tukena

GeneRisk -tutkimuksen mukaan 89%:lla tutkimukseen osallistuneista henkilöistä koki geneettisen tiedon hyödylliseksi elintapamuutoksen motivaattoriksi.
GeneRISK tutkimushanke - tulosjulkaisu 20.03.2018

Tilaa oma testisi jo tänään ja tunne itsesi paremmin. Elä pidempään terveenä.

Tutustu Negenin geenitesteihin

NEGEN - Health is in our DNA

Share this

Genomitestin tulos voi yllättää lääkärinkin

Joskus genomitestin tulos selittää, miten sairaus on voinut ilmetä terveistä elintavoista huolimatta; joissakin tapauksissa taas piilevä geneettinen riski pysyy hallinnassa hyvien elintapojen ansiosta. Pippa Laukan kokemus havainnollistaa asiaa.

Lue lisää

SYNLAB ja Negen aloittavat yhteistyön kansantautien varhaisen riskiarvioinnin parantamiseksi

SYNLABin ja Negenin yhteistyön tavoitteena on tarjota tehokkaita keinoja tyypin 2 diabeteksen ja sepelvaltimotaudin varhaiseen riskiarvioon. Varhainen riskiarvio tukee yksilöllistä hoitoa ja vähentää terveydenhoitokuluja.

Lue lisää

Takamäki Yhtiöt ottaa seuraavan askeleen työterveyshuollossa – Negen Oy:n geeni- ja elintapa-analyysit osaksi yrityksen työterveysratkaisua

"Paras tapa ratkaista ongelma on pitää huolta ettei ongelmaa koskaan edes synny. Sama pätee työterveyshuoltoon: kaikista tehokkainta on tunnistaa ajoissa sairastumisriski ja pitää huolta, ettei sairaus puhkea." Kaarlo Vakkilainen, operatiivinen johtaja, Takamäki Yhtiöt.

Lue lisää