Geneettinen tieto terveyden tukena

Maanantai, 16 huhtikuu, 2018

Helsingin Sanomat pääkirjoitus 15.4.2018

Terveysriskit kasvavat työikäisillä

"FinTerveys 2017 -tutkimuksen mukaan suomalaisten hyvä terveyskehitys on pysähtymässä. THL mittasi ja haastatteli tutkimukseen 7000:ta yli 30-vuotiasta suomalaista viime vuonna..."

"Varsinkin keski-ikäisten miesten sairausriskien tunnistamista pitäisi tutkimuksen mukaan tehostaa..."

"Terveyserojen kaventaminen on myös sote-uudistuksen keskeinen tavoite. Yksi keino tavoitteen edistämiseksi on lisätä panostuksia sairauksien ennaltaehkäisyyn. Vaikka elintavat ovat viime kädessä jokaisen omalla vastuulla, terveellisten elintapojen edistämiseen käytetyt eurot eivät mene hukkaan.

Terveydenhuollossa tarvitaan tehokkaampia keinoja riskiryhmien tunnistamiseen sekä sydänsairauksien ja muiden kroonisten sairauksien parempaan seurantaan."

Me Negenissä olemme ehdottomasti samaa mieltä.

Negen on kehittänyt ainutlaatuisen kansansairausriskin tunnistamiseen räätälöidyn geenitestin, jossa huomioidaan myös elintavat. Näin autamme asiakkaitamme löytämään ne keskeiset elintavat, joiden muuttamisella on suurin yksilöllistä sairastumisriskiä alentava vaikutus.

Geneettinen tieto elintapamuutoksen tukena

GeneRisk -tutkimuksen mukaan 89%:lla tutkimukseen osallistuneista henkilöistä koki geneettisen tiedon hyödylliseksi elintapamuutoksen motivaattoriksi.
GeneRISK tutkimushanke - tulosjulkaisu 20.03.2018

Tilaa oma testisi jo tänään ja tunne itsesi paremmin. Elä pidempään terveenä.

Tutustu Negenin geenitesteihin

NEGEN - Health is in our DNA

Share this

Negen THL:n yhteistyökumppanina mukana P5.fi-tutkimushankkeessa

THL ja Negen selvittävät perimästä saatavan riskitiedon hyödyllisyyttä oman terveyden vaalimisessa.

Lue lisää

Genomitesti on aikaisin mahdollinen tapa tunnistaa kohonnut sairastumisriski

Sairastumisriskin tunnistaminen ajoissa mahdollistaa tehokkaan ennaltaehkäisyn, mikä lisää yksilön terveitä elinvuosia ja laskee tuntuvasti terveydenhuollon kuluja. Terveydenhuoltojärjestelmän on otettava käyttöön toimivimmat työkalut kohonneen riskin tunnistamiseen.

Lue lisää

Kuluttaja saa genomitiedosta konkreettista hyötyä

Voiko saatavilla oleviin genomitesteihin luottaa? Entä saako niistä todellista hyötyä? Tässä kannanotossa pyrimme vastaamaan kattavasti molempiin kysymyksiin.

Lue lisää