Genomitestin tulos voi yllättää lääkärinkin

Tiistai, 15 tammikuu, 2019

Lääkäri Pippa Laukka teki Negenin genomitestin osana juontamansa Olet mitä syöt -ohjelman kuvauksia, ja tulokset yllättivät: Omien sanojensa mukaan hän oli ‘kuin puulla päähän lyöty’.

Laukan geneettinen riski tyypin 2 diabetekseen nimittäin osoittautui melkein kaksinkertaiseksi muuhun suomalaiseen naisväestöön nähden. Näin ollen hänen riskinsä on suurempi, kuin 75:llä prosentilla väestöstä.

Terveelliset elintavat ovat onneksi ehkäisseet taudin syntymisen Laukan kohdalla, mutta testitulos auttaa häntä ymmärtämään oman sukunsa sairaushistoriaa. Useampi suvun jo edesmennyt jäsen sairasti tyypin 2 diabetesta, vaikka olivatkin fyysisesti aktiivisia ja söivät normaalisti.

Arviolta 150,000 suomalaista sairastaa tyypin 2 diabetesta tietämättään. Voit selvittää oman geneettisen sairausriskisi Negen diabetes -testillä, tai kattavammalla Negen 360 -testillä. Tarjoamamme analyysit yhdistävät genomianalyysin tunnettuihin elintapariskeihin ja antavat näin tarkimman mahdollisen arvion sairastumisriskistäsi.

Sivuiltamme löytyvää riskilaskuria voi käyttää maksutta myös ilman genomitestiä. Jos epäilet, että sinulla tai läheiselläsi saattaa olla tyypin 2 diabetes, suosittelemme lämpimästi myös Diabetesliiton maksutonta riskitestiä.

Share this

Esidiabeteksen ei tarvitse edetä taudiksi

Hoitamaton esidiabetes johtaa diabetesdiagnoosiin, mutta kehitys on mahdollista katkaista.

Kansainvälisen diabetespäivän 14.11. kunniaksi tarjoamme Negen Diabetes -genomianalyysin kampanjahintaan 199€ (norm. 239€) sunnuntaihin 17.11. asti.

Lue lisää

Geenitestit viihteen muotona ja terveydenhuollon työkaluna

YLE on tänään 12.11.2019 käsitellyt laajasti kuluttajille tarjolla olevia geenitestejä, niiden viihteellisyyttä ja toisaalta arvoa terveydenhuollon työkaluina ("Rahastuksen makua", Ylen Aamu , Yle Uutiset)

Lue artikkeli

Geenitesteissä on eroja — miten valita minulle sopiva testi?

Kuluttajille suunnattuja geenitestejä, eli DTC (direct to consumer) -testejä on markkinoilla paljon erilaisia. Minkälaisia asioita tulisi ottaa huomioon, mikäli oman perimän selvittäminen kiinnostaa.

Lue artikkeli