Negen mukana HIMSS Europe 2019 -tapahtumassa

Perjantai, 7 kesäkuu, 2019

Digitaalisen terveyden ykköstapahtuma HIMSS Europe järjestetään tänä vuonna (11.-13.6.) ensimmäistä kertaa Suomessa. Helsingin Messukeskukseen odotetaan saapuvan tuhansia edustajia ministeriöistä, sairaaloista ja terveysteknologiayrityksistä ympäri maailmaa.

Meidät löydätte keskiviikkona ja torstaina ständiltä 6F48. Lisäksi toimitusjohtajamme Kimmo Aro osallistuu torstaina Suomi-Paviljongissa pidettävään Start up pitch -sessioon, klo 13:45. Tavataan siellä!

Mikä digitaalinen terveys?

Terveydenhuolto ei ole enää vain sitä, että hakeudutaan lääkärin juttusille päivystyksen tai ajanvarauksen kautta, kun jokin tuntuu olevan vialla. Teknologian kehittyessä Suomessa on otettu käyttöön terveyttä edistäviä ratkaisuja, jotka toimivat luontevasti perinteisten hoitopolkujen rinnalla ja vähentävät näin tarvetta lääkärikäynneille.

Terveysongelmien ennaltaehkäiseminen, ajoissa diagnosoiminen ja kokonaisvaltaisesti hoitaminen tapahtuvat tehokkaammin, kun potilaalla on paremmat mahdollisuudet osallistua oma-aloitteisesti terveytensä vaalimiseen.

Erinomainen esimerkki tästä ajattelusta on Terveyskylä.fi -palveluportaali, josta saa hyvin kattavasti terveydenhuollon ammattilaisten tuottamaa ohjeistusta ennaltaehkäisyyn ja omahoitoon. Palvelu mahdollistaa myös ammattilaisen etävastaanoton videoyhteyden välityksellä, ja paljon muuta.

Miksi Negen osallistuu tapahtumaan?

Missiomme on alusta asti ollut voimakas positiivinen muutos, trendikkäämmin sanottuna disruptio, suomalaisten kansanterveydessä. Raskaimpia kansantautejamme sepelvaltimotautia ja tyypin 2 diabetesta voidaan ennaltaehkäistä hyvin kustannustehokkaasti, ja juuri tähän me tarjoamme apukeinoja. Kun yksilöllinen sairastumisriski on tiedossa, ennaltaehkäiseminen voidaan aloittaa ajoissa — eikä vasta sitten, kun perinteiset riskimittarit (kolesteroli, verenpaine, keskivartalolihavuus ym.) ovat jo koholla. Yksilön todellinen riskitaso voidaan selvittää vain huomioimalla elintapariskien lisäksi myös perimän osuus kokonaisriskistä, joka voi olla jopa 50 prosenttia.

Ratkaisumme on osa uutta ajattelutapaa terveydenhuollossa, jossa yksilölle annetaan toimivat työkalut pitää oma-aloitteisesti huolta terveydestään — toisin sanoen olla entistäkin tärkeämpi osa hoitokokonaisuutta.

Tulevaisuudessa terveydenhuolto ei ole asia, joka tulee ajankohtaiseksi vasta, kun riski on jo toteutunut, ja jonka toimenpiteet ovat käytännössä kokonaan ammattilaisten harteilla.

Siksi osallistumme tapahtumaan: Haluamme kertoa ja näyttää, miten genetiikka voi tarjota käytännön apua ennaltaehkäisytyöhön.

Kuva: Ian Schneider, Unsplash

Share this

Negen avaa ilmaisen COVID-19 farmakogenetiikkapaneelin

Negen avaa ilmaisen farmakogenetiikkapaneelin. Paneelin tarkoitus on tuoda saataville läpinäkyvää geenitietoa COVID-19 taudin hoitoon ehdotetuista lääkkeistä. Farmakogenetiikka vaikuttaa yksilölliseen geneettiseen vaihteluun lääkkeiden sopivuudessa, annostelussa ja sivuvaikutuksissa. Geneettiset sivuvaikutukset ovat hoitoon ehdotetuilla lääkkeillä melko harvinaisia, mutta pahimmillaan vakavia.

Lue lisää

Negen kehitti palvelun genomitiedon uusiokäytölle

Negen on kehittänyt genomitiedon uusiokäyttöön MyData-palvelun missä esimerkiksi sukujuuria tutkivien palvelujen olemassa olevaa geenitietoa voidaan hyödyntää terveyteen liittyvissä tutkimuksissa.

Lue lisää

Huippubloggari tilasi genomitestin — Miltä nyt tuntuu?