Negen mukana I Love Me -messuilla Helsingin messukeskuksessa

Torstai, 18 lokakuu, 2018

I love me -messut kokoaa yhteen tulevan kauden hius- ja meikkityylit, muodin kuumimmat trendit, koru- ja kellomaailman viimeisimmät tuulet sekä uusimmat kauneuden ja terveydenhoitotuotteet ja -palvelut.
Tule tutustumaan Negen genomianalyyseihin ja kuuntelemaan luentoa ja paneelikeskustelua, jossa pohditaan geenitestien hyödyllisyyttä terveyden ylläpitämisessä.

I love me 2018 | Klinikka-lava | Terveys | 21.10.2018 klo 13:00 - 13:30

Geenianalyysin hyödyt oman terveyden ylläpidossa

Omilla elintavoilla ja perimällä on yhdessä suurin merkitys ihmisen hyvinvointiin. Yksilökohtaiset eroavaisuutemme vaikuttavat merkittävästi myös erilaisten sairauksien esiintyvyyteen. Perimätietoa, eli genetiikkaa hyödyntämällä voidaan tunnistaa erilaisia riskitekijöitä ajoissa ja ennaltaehkäistä tai viivästyttää sairauksia merkittävästi, ennen varsinaisen sairauden puhkeamista. Perimätieto on myös toiminut hyvänä motivaattorina elintapamuutoksissa.

I love me 2018 | Klinikka-lava | Terveys | 21.10.2018 klo 15:30 - 16:30

Mitä geenini kertovat minusta?

Yhä useammat tilaavat erilaisia geenitestejä verkosta. Voiko testeihin luottaa ja miten nopeasti lisääntyvä genomitieto voi vaikuttaa elämäämme jo lähitulevaisuudessa? Voiko genomitieto vauhdittaa esimerkiksi elämäntaparemonttia tai auttaa nykyistä parempien ja yksilöllisempien lääkkeiden kehittämisessä?

Aiheesta keskustelemassa:

  • Noora Shingler, toimittaja, tuottaja, bloggaaja, Kemikaalicocktail-media
  • Jani Tikkanen, terveysjohtaja, lääketieteen tohtori, LähiTapiola.
  • Jari Forsström, toimitusjohtaja, sisätautien erikoislääkäri, lääketieteellisen tietotekniikan dosentti, Abomics
  • Kimmo Aro, toimitusjohtaja, Negen

Keskustelun tarjoaa Sitra.

I Love Me -messut Helsingin messukeskuksessa 18.10. - 21.10.2018

Share this

Genomitestin tulos voi yllättää lääkärinkin

Joskus genomitestin tulos selittää, miten sairaus on voinut ilmetä terveistä elintavoista huolimatta; joissakin tapauksissa taas piilevä geneettinen riski pysyy hallinnassa hyvien elintapojen ansiosta. Pippa Laukan kokemus havainnollistaa asiaa.

Lue lisää

SYNLAB ja Negen aloittavat yhteistyön kansantautien varhaisen riskiarvioinnin parantamiseksi

SYNLABin ja Negenin yhteistyön tavoitteena on tarjota tehokkaita keinoja tyypin 2 diabeteksen ja sepelvaltimotaudin varhaiseen riskiarvioon. Varhainen riskiarvio tukee yksilöllistä hoitoa ja vähentää terveydenhoitokuluja.

Lue lisää

Takamäki Yhtiöt ottaa seuraavan askeleen työterveyshuollossa – Negen Oy:n geeni- ja elintapa-analyysit osaksi yrityksen työterveysratkaisua

"Paras tapa ratkaista ongelma on pitää huolta ettei ongelmaa koskaan edes synny. Sama pätee työterveyshuoltoon: kaikista tehokkainta on tunnistaa ajoissa sairastumisriski ja pitää huolta, ettei sairaus puhkea." Kaarlo Vakkilainen, operatiivinen johtaja, Takamäki Yhtiöt.

Lue lisää