Negenin geenitestit osaksi Terveystalon palveluita

Torstai, 9 toukokuu, 2019

Terveystalon yli miljoonalla asiakkaalla on jatkossa mahdollisuus ottaa geenitieto avuksi oman terveytensä vaalimisessa, ja osana yksilöllistä hoitosuunnitelmaansa.

Negenin testit ovat sekä kuluttajien että työterveysasiakkaiden käytettävissä, ilman lääkärin lähetettä. Visuaalisesti selkeä ja helppokäyttöinen raportti avaa perimän ja senhetkisten elintapojen vaikutusta yksilön terveyteen. Tulokset ovat myös lääkärin käytettävissä, Terveystalon tietojärjestelmän kautta, jolloin niitä voidaan hyödyntää osana yksilöllistä hoitoa.

Sairauden ennaltaehkäiseminen on kaikkien kannalta parempi ratkaisu, kuin sairauden toteutuminen. Kun yksilöllä ja häntä hoitavalla lääkärillä on käytettävissään tieto perimän ja elintapojen vaikutuksesta juuri hänen terveyteensä, ennaltaehkäiseminen muuttuu paljon tehokkaammaksi — sekä yksilön valintojen, että yksilöllisen hoitopolun kautta. Siksi olemme erittäin tyytyväisiä, että Terveystalon kautta entistä useammalla on nyt mahdollisuus saada tämä tieto käyttöönsä,” kommentoi Negenin lääketieteellinen johtaja Kirsi Auro.

Lue Terveystalon tiedote yhteistyöstä täältä.

Share this

Esidiabeteksen ei tarvitse edetä taudiksi

Hoitamaton esidiabetes johtaa diabetesdiagnoosiin, mutta kehitys on mahdollista katkaista.

Kansainvälisen diabetespäivän 14.11. kunniaksi tarjoamme Negen Diabetes -genomianalyysin kampanjahintaan 199€ (norm. 239€) sunnuntaihin 17.11. asti.

Lue lisää

Geenitestit viihteen muotona ja terveydenhuollon työkaluna

YLE on tänään 12.11.2019 käsitellyt laajasti kuluttajille tarjolla olevia geenitestejä, niiden viihteellisyyttä ja toisaalta arvoa terveydenhuollon työkaluina ("Rahastuksen makua", Ylen Aamu , Yle Uutiset)

Lue artikkeli

Geenitesteissä on eroja — miten valita minulle sopiva testi?

Kuluttajille suunnattuja geenitestejä, eli DTC (direct to consumer) -testejä on markkinoilla paljon erilaisia. Minkälaisia asioita tulisi ottaa huomioon, mikäli oman perimän selvittäminen kiinnostaa.

Lue artikkeli