Negenin geenitestit osaksi Terveystalon palveluita

Torstai, 9 toukokuu, 2019

Terveystalon yli miljoonalla asiakkaalla on jatkossa mahdollisuus ottaa geenitieto avuksi oman terveytensä vaalimisessa, ja osana yksilöllistä hoitosuunnitelmaansa.

Negenin testit ovat sekä kuluttajien että työterveysasiakkaiden käytettävissä, ilman lääkärin lähetettä. Visuaalisesti selkeä ja helppokäyttöinen raportti avaa perimän ja senhetkisten elintapojen vaikutusta yksilön terveyteen. Tulokset ovat myös lääkärin käytettävissä, Terveystalon tietojärjestelmän kautta, jolloin niitä voidaan hyödyntää osana yksilöllistä hoitoa.

Sairauden ennaltaehkäiseminen on kaikkien kannalta parempi ratkaisu, kuin sairauden toteutuminen. Kun yksilöllä ja häntä hoitavalla lääkärillä on käytettävissään tieto perimän ja elintapojen vaikutuksesta juuri hänen terveyteensä, ennaltaehkäiseminen muuttuu paljon tehokkaammaksi — sekä yksilön valintojen, että yksilöllisen hoitopolun kautta. Siksi olemme erittäin tyytyväisiä, että Terveystalon kautta entistä useammalla on nyt mahdollisuus saada tämä tieto käyttöönsä,” kommentoi Negenin lääketieteellinen johtaja Kirsi Auro.

Lue Terveystalon tiedote yhteistyöstä täältä.

Share this

Negen THL:n yhteistyökumppanina mukana P5.fi-tutkimushankkeessa

THL ja Negen selvittävät perimästä saatavan riskitiedon hyödyllisyyttä oman terveyden vaalimisessa.

Lue lisää

Genomitesti on aikaisin mahdollinen tapa tunnistaa kohonnut sairastumisriski

Sairastumisriskin tunnistaminen ajoissa mahdollistaa tehokkaan ennaltaehkäisyn, mikä lisää yksilön terveitä elinvuosia ja laskee tuntuvasti terveydenhuollon kuluja. Terveydenhuoltojärjestelmän on otettava käyttöön toimivimmat työkalut kohonneen riskin tunnistamiseen.

Lue lisää

Kuluttaja saa genomitiedosta konkreettista hyötyä

Voiko saatavilla oleviin genomitesteihin luottaa? Entä saako niistä todellista hyötyä? Tässä kannanotossa pyrimme vastaamaan kattavasti molempiin kysymyksiin.

Lue lisää