Ratiopharm Oy ottaa Negenin genomitestit osaksi työterveydenhuoltoaan

Torstai, 24 tammikuu, 2019

“Olemme toimineet Negenin kanssa yhteistyössä kesästä 2018, joten päätös ottaa heidän genomianalyysinsä osaksi työterveydenhuoltoa oli luonteva. Nyt kaikki voivat halutessaan selvittää todellisen sairastumisriskinsä oikea-aikaisesti, ja ryhtyä ajoissa toimenpiteisiin,” kuvaa toimitusjohtaja Tommie Jern.

 
Ratiopharm Oy on aina halunnut tarjota parasta mahdollista työterveydenhuoltoa, mutta työkaluja ennaltaehkäisyn ja hoidon yksilöllistämiseen ei ole aikaisemmin ollut saatavilla. Työhyvinvointia tukevat palvelut ovat olleet kattavia, mutta tarjottuja ratkaisuja ei ole voitu kohdentaa tarkasti työntekijän yksilöllisen sairastumisriskin mukaan.
 
“Negenin tuottama tieto geneettisestä sairastumisriskistä tuo työterveydenhuoltoon siitä toistaiseksi puuttuneen palasen”, kertoo Jern, “nimittäin mahdollisuuden tunnistaa tarkasti ja ajoissa kohonnut sairastumisriski, ja siten kohdentaa voimavarat oikein. Lisäksi tarkka tieto sairastumisriskistä voi motivoida henkilöä oma-aloitteisiin toimiin terveytensä hyväksi.”
 
Geneettisen riskin tiedostaminen tuo kestävää motivaatiota elintapamuutokseen. Suomessa käynnissä olevaan GeneRISK-tutkimukseen osallistuneista 89 prosenttia ilmoittaa, että riskitieto motivoi heitä pitämään parempaa huolta terveydestään. Tämä on erittäin merkittävä tulos, sillä maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan 80 prosenttia sepelvaltimotaudeista ja 90 prosenttia tyypin 2 diabetestapauksista voitaisiin ennaltaehkäistä kokonaan. Tietty osa sairastumisista tapahtuu terveellisistä elintavoista huolimatta, mutta kukin voi elintavoillaan vaikuttaa merkittävästi sairastumisriskiinsä.
 
Ennaltaehkäisy on kaikkien etu — sairauspoissaolot vähenevät ja työterveyshuollon kustannukset pysyvät kurissa. Viime kädessä kyse on terveiden elinvuosien lisäämisestä oikea-aikaisella toiminnalla.

Share this

Negenin organisaatio muuttuu

Negenin organisaatio muuttuu. Myyntipäällikkö Tomi Laitinen on siirtynyt muihin tehtäviin yrityksen ulkopuolelle; kiitämme Tomia yhteisistä vuosista ja kaikista merkkipaaluista, jotka olemme yhdessä saavuttaneet. Negen ei olisi sitä, mitä se on tänään, ilman Tomin panosta.
 
Antti-Pekka Syvälahti on aloittanut Negenin myyntijohtajana alkuvuodesta 2019. AP on toiminut aikaisemmin mm. Silmäasema Oyj:n myyntijohtajana vastaten yritysmyynnistä- ja kumppanuuksista, konsernin asiakaspalvelusta sekä verkkokaupasta.

Negen mukana HIMSS Europe 2019 -tapahtumassa

Digitaalisen terveyden ykköstapahtuma HIMSS Europe järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa, 11.-13.6. Helsingin Messukeskukseen odotetaan saapuvan tuhansia edustajia ministeriöistä, sairaaloista ja terveysteknologiayrityksistä ympäri maailmaa.

Lue lisää

Negenin geenitestit osaksi Terveystalon palveluita

Suomen suurin terveyspalveluyritys Terveystalo jatkaa edelläkävijänä ottamalla ensimmäisenä käyttöön Negenin analyysit sairastumisriskin selvittämiseksi.

Lue lisää