Ratiopharm Oy ottaa Negenin genomitestit osaksi työterveydenhuoltoaan

Torstai, 24 tammikuu, 2019

“Olemme toimineet Negenin kanssa yhteistyössä kesästä 2018, joten päätös ottaa heidän genomianalyysinsä osaksi työterveydenhuoltoa oli luonteva. Nyt kaikki voivat halutessaan selvittää todellisen sairastumisriskinsä oikea-aikaisesti, ja ryhtyä ajoissa toimenpiteisiin,” kuvaa toimitusjohtaja Tommie Jern.

 
Ratiopharm Oy on aina halunnut tarjota parasta mahdollista työterveydenhuoltoa, mutta työkaluja ennaltaehkäisyn ja hoidon yksilöllistämiseen ei ole aikaisemmin ollut saatavilla. Työhyvinvointia tukevat palvelut ovat olleet kattavia, mutta tarjottuja ratkaisuja ei ole voitu kohdentaa tarkasti työntekijän yksilöllisen sairastumisriskin mukaan.
 
“Negenin tuottama tieto geneettisestä sairastumisriskistä tuo työterveydenhuoltoon siitä toistaiseksi puuttuneen palasen”, kertoo Jern, “nimittäin mahdollisuuden tunnistaa tarkasti ja ajoissa kohonnut sairastumisriski, ja siten kohdentaa voimavarat oikein. Lisäksi tarkka tieto sairastumisriskistä voi motivoida henkilöä oma-aloitteisiin toimiin terveytensä hyväksi.”
 
Geneettisen riskin tiedostaminen tuo kestävää motivaatiota elintapamuutokseen. Suomessa käynnissä olevaan GeneRISK-tutkimukseen osallistuneista 89 prosenttia ilmoittaa, että riskitieto motivoi heitä pitämään parempaa huolta terveydestään. Tämä on erittäin merkittävä tulos, sillä maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan 80 prosenttia sepelvaltimotaudeista ja 90 prosenttia tyypin 2 diabetestapauksista voitaisiin ennaltaehkäistä kokonaan. Tietty osa sairastumisista tapahtuu terveellisistä elintavoista huolimatta, mutta kukin voi elintavoillaan vaikuttaa merkittävästi sairastumisriskiinsä.
 
Ennaltaehkäisy on kaikkien etu — sairauspoissaolot vähenevät ja työterveyshuollon kustannukset pysyvät kurissa. Viime kädessä kyse on terveiden elinvuosien lisäämisestä oikea-aikaisella toiminnalla.

Share this

Huippubloggari tilasi genomitestin — Miltä nyt tuntuu?

Mehiläinen ja Negen yhteistyöhön genetiikan tutkimuksissa – tavoitteena lisätä ihmisten terveitä elinvuosia

Mehiläinen ja tieteellisesti korkealaatuisia genomianalyyseja tuottava Negen aloittavat yhteistyön, joka tuo Negenin testit osaksi Mehiläisen tarjoamia hyvinvointi- ja terveyspalveluita.

Lue lisää

Kiitos kuluneesta vuodesta asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

Olemme kaikki yksilöitä — siksi tarvitsemme yksilöllistä hoitoa. Siitä Negenin toiminnassa on kysymys. Kiitämme teitä kaikkia tästä vuodesta ja toivotamme onnea ja menestystä myös ensi vuoteen!