Sydänpäivän kunniaksi 25% alennus kaikista analyyseistamme

Tiistai, 24 syyskuu, 2019

Genetiikan kehittymisen myötä yksilöllinen riski sairastua sepelvaltimotautiin osataan määrittää tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin. Yksilöllinen perimä määrää jopa puolet sairastumisriskistä; loppu on kiinni elintavoista ja ennaltaehkäisevästä hoidosta.

Suurin osa sydän- ja verisuonisairauksista on mahdollista ennaltaehkäistä kokonaan, toteaa Maailman terveysjärjestö WHO.1

 Negenin geenianalyysi kattaa >49 000 sairastumisriskiin vaikuttavaa perimän kohtaa. Kun joka kohdan vaikutus ja painoarvo lasketaan yhteen, saadaan koko genominlaajuinen geneettinen riskiarvo, joka kertoo sairastumisriskin suhteessa muuhun väestöön.

Geneettinen riskiarvo on aidosti yksilöllinen arvio sairastumisriskistä, ja näin ollen lisää perinteiseen, elintapoihin ja sukuanamneesiin perustuvan riskiarvion tarkkuutta. Perinteinen kyselymenetelmä yksinään ei ole enää riittävä työkalu sydän- ja verisuonisairauksien riskin arviointiin — Sosiaali- ja terveysministeriö on huomauttanut, että erään selvityksen mukaan yli puolet sepelvaltimotaudin päätetapahtumista tapahtuivat henkilöille, joitten riskiä ei arvioitu korkeaksi.2

Olemme varmistaneet analyysimme toimivuuden yhteistyössä Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitoksen kanssa, käyttäen suomalaista väestöaineistoa. Riskiarvio ennusti merkitsevästi yksilön perinnöllisen riskin sairastua sepelvaltimotautiin.

Älä tyydy arvailemaan omaa riskiäsi, vaan tilaa Negenin analyysi kampanjahintaan. Tulokset saatuasi voit perustaa terveysvalintasi tutkittuun tietoon. Sepelvaltimotaudin riski kuuluu Negen Sydän -tutkimukseen sekä Negen 360 -pakettiin, joka sisältää kaikki tällä hetkellä tutkimamme terveysriskit.

Saat 25 prosentin alennuksen kaikista analyyseistamme, kun tilaat tällä viikolla koodilla SYDÄN19.
Tarjous on voimassa 6.10.2019 saakka

Tutustu Negen 360 -genomianalyysiin Lue lisää Negen genomianalyyseistä

Lähdeviitteet:

  1. World Health Organization. Cardiovascular diseases [verkkojulkaisu]. Viitattu 24.9.2019.
  2. Luonnos hallituksen esitykseksi genomilaiksi STM071:00/2018

Kuva: Jamie Street, Unsplash

Share this

Perimällä on merkittävä yhteys lihavuusriskiin, mutta kaikkea se ei kerro

Joillekin painonhallinta on helpompaa kuin toisille. Varhaislapsuuden ja aikuisiän lihavuusriskillä on merkittävä geneettinen komponentti, mutta monitekijäisten sairauksien kohdalla perimä ei määrää kenenkään kohtaloa. Oman painonhallinnan kannalta voi olla hyödyllistä tietää omat geneettiset lähtökohtansa.

Lue lisää

Black Friday lähestyy ja hinnat tippuvat sen mukaisesti

Black Friday — kenties rakastetuin kaikista myyntitiimin pikkujouluissa keksityistä juhlapäivistä.

Myös Negen tarjoaa huomattavia alennuksia alkaen perjantain keskiyöstä. Ole valmiina, sillä alehinta paljastetaan vasta keskiyönä ja tarjotaan vain sadalle ensimmäiselle.

Lue lisää

Kumppanimme kertovat — Jasmin Hamid

Jasmin Hamid teki Negenin geenitestin ja jakaa nyt kokemuksiaan.