SYNLAB ja Negen aloittavat yhteistyön kansantautien varhaisen riskiarvioinnin parantamiseksi

Keskiviikko, 19 joulukuu, 2018

SYNLAB Suomi on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Negenin kanssa. Negenin tuottamaa geneettisen tiedon ja elintapainformaation yhdistävää digitaalista työkalua tarjotaan jatkossa hoitaville lääkäreille ja klinikoille. Negen geneettinen riskianalyysi tulee olemaan tärkeä osa SYNLABin tarjontaa terveydenhuoltoalan ammattilaisille ja järjestöille. Genomianalyysin odotetaan laskevan terveysalan toimijoiden kuluja ja laskevan kansanterveydellistä kuormitusta.

“Ennakoivan, ehkäisevän ja yksilöllistetyn hoidon kysyntä on kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana. Kansantautien kuormituksen vähentäminen edellyttää luotettavia geneettisen riskin arviointityökaluja, jotka on suunniteltu juuri kyseistä väestöä varten. Negenin kumppanina voimme lisätä heidän tarjoamat geneettiset analyysit osaksi laboratoriopalveluitamme,” sanoo Tommi Vaskivuo, SYNLABin Pohjois-Euroopan lääketieteellinen johtaja.

Geneettinen riskianalyysi pähkinänkuoressa

Geneettinen riskianalyysi on ennustava, ehkäisevä ja yksilöllistetty menetelmä seurata terveyttä. Potilaan genomin lisääminen osaksi kliinistä tautien riskiarviointiprosessia antaa hoitohenkilökunnalle mahdollisuuden tarjota ajoissa tyypin 2 diabeteksen ja sepelvaltimotaudin ehkäisemiseen tähtäävää yksilöllistettyä hoitoa.

Automatisoitujen algoritmien avulla on mahdollista antaa varhainen arvio yksilöllisestä tautiriskistä suurimmalla mahdollisella tarkkuudella. Tutkimuksen tulokset esitetään selkeässä ja maallikolle ymmärrettävässä muodossa.

Tiedon yksilöllisestä geneettisestä riskistä sairastua on havaittu motivoivan potilasta elämäntapamuutokseen. Geneettinen riskianalyysi auttaa myös hoitohenkilökuntaa oikean ja yksilöllistetyn hoidon määrittämisessä.

“Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme tuomaan geneettisen riskipaneelimme hyödyt hoitohenkilökunnalle, yksityisasiakkaille ja työterveydenhuoltoon. Kumppanuus SYNLAB Suomen kanssa tulee lisäämään geneettisen riskin arviointityökalujemme sekä automatisoidun geneettisen tiedon tulkintatyökalumme tunnettuutta ja käyttöä. Tämä tarjoaa työkalut työterveyshuollolle siirtämään painopistettään Sosiaali- ja terveysministeriön kannustamaan ennalta ehkäisevään suuntaan.”, kommentoi Negenin toimitusjohtaja Kimmo Aro.

SYNLAB Suomi tarjoaa edistyksellisiä diagnostiikkaratkaisuja

SYNLAB Group on johtava lääketieteellisen diagnostiikan tarjoaja Euroopassa. Noin 40 maassa toimivalla yhtiöllä on noin 20 000 työntekijää ja se tekee yli 500 miljoonaa laboratoriokoetta vuodessa. Yhtiön pääkonttori on Saksassa ja sen liikevaihto on n. 1,8 miljardia euroa. SYNLAB Suomi tarjoaa korkealaatuisia kuvantamis- ja laboratoriopalveluja noin 40 paikkakunnalla julkiselle sektorille, yritys- ja vakuutusasiakkaille sekä yksityisasiakkaille.

Lisätietoa osoitteesta synlab.fi.

Negen on suomalainen genetiikan alan teknologiayritys

Negen on suomalaisten geneetikkojen ja lääkärien perustama genetiikan alan teknologiayritys. Negen tarjoaa työkaluja kansansairauksien, kuten tyypin 2 diabeteksen ja sepelvaltimotaudin, ehkäisemiseen. Työkalut perustuvat geneettiseen profilointiin yhdistettynä yleisesti tunnettuihin, mitattaviin riskitekijöihin.

Share this

Huippubloggari tilasi genomitestin — Miltä nyt tuntuu?

Mehiläinen ja Negen yhteistyöhön genetiikan tutkimuksissa – tavoitteena lisätä ihmisten terveitä elinvuosia

Mehiläinen ja tieteellisesti korkealaatuisia genomianalyyseja tuottava Negen aloittavat yhteistyön, joka tuo Negenin testit osaksi Mehiläisen tarjoamia hyvinvointi- ja terveyspalveluita.

Lue lisää

Kiitos kuluneesta vuodesta asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

Olemme kaikki yksilöitä — siksi tarvitsemme yksilöllistä hoitoa. Siitä Negenin toiminnassa on kysymys. Kiitämme teitä kaikkia tästä vuodesta ja toivotamme onnea ja menestystä myös ensi vuoteen!