Tänä isänpäivänä kannustamme kaikkia pitämään elämänsä isistä huolta

Sunnuntai, 3 marraskuu, 2019

Nykypäivän suomalaisella on käytettävissä paremmat työkalut fyysisen terveyden ylläpitämiseen, kuin koskaan aikaisemmin historiassa. Ymmärryksemme sairauksien syistä ja ennaltaehkäisyn keinoista parantuvat jatkuvasti. Esimerkiksi tupakoinnin väheneminen ja kasvava tietoisuus liian rasvaisen ja sokerisen ruoan terveysvaikutuksista ilmentävät tätä kehitystä.

Tietäminen parantaa terveyttä. Ahkera kampanjointi sydämelle ystävällisempien elintapojen puolesta on muuttanut tottumuksiamme niin, että esimerkiksi sepelvaltimotautia todetaan vuosi vuodelta vähemmän.1

Tieto yleisellä tasolla on hyvä asia; omakohtainen tieto vielä parempi. Moni muutos kohti terveellisempiä elintapoja on lähtöisin asiantuntijan kasvotusten antamasta neuvosta. Erityisesti miehet voivat hyötyä tästä, sillä heidän geneettinen riskinsä sepelvaltimotautiin on korkeampi, kuin naisilla.2

Tänä isänpäivänä kannustamme kaikkia pitämään elämänsä isistä huolta. Negenin miespuolisista työntekijöistä kirjoittamishetkellä viisi kuudesta on isiä itsekin. Yksi keino tähän on juuri tietämisen mahdollistaminen. Negenin genomianalyysi kertoo tarkemmin kuin mikään muu työkalu elintapojen vaikutuksesta yksilölliseen terveyteen. Tarjoamme analyysin kanssa konkreettisia ohjeita terveyden hallintaan elintapamuutoksilla, ja elintapalaskurimme tekee helpoksi seurata muuttuneiden elintapojen vaikutusta terveyteen. Työkalun avulla myös tavoitteiden asettaminen helpottuu. Viime kädessä tämä kaikki tarkoittaa yksinkertaisesti enemmän ja terveempiä elinvuosia yhdessä.

Isänpäivään asti tarjoamme Negen Sydän -genomianalyysimme alennettuun hintaan 199€. Auta isääsi, puolisoasi tai itseäsi tekemään elämän mittainen hyvä terveysvalinta!

Lue lisää Negen Sydän -genomianalyysistä täältä.

Lähdeviitteet:

  1. [1] Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Sepelvaltimotauti, Sepelvaltimotautitapahtumien ja potilaiden lukumäärät [Verkkojulkaisu, viitattu 23.10.2019] Saantitapa: https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/cvdr/first/fact_chd_08
  2. [2] Suomen virallinen tilasto (SVT): Kuolemansyyt [verkkojulkaisu]. ISSN=1799-5051. 2017, 2. Miehillä sepelvaltimotauti yhä syynä joka viidenteen kuolemaan. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 28.5.2019]. Saantitapa: http://www.stat.fi/til/ksyyt/2017/ksyyt_2017_2018-12-17_kat_002_fi.html

Kuva Kelly Sikkema, Unsplash

Share this

Esidiabeteksen ei tarvitse edetä taudiksi

Hoitamaton esidiabetes johtaa diabetesdiagnoosiin, mutta kehitys on mahdollista katkaista.

Kansainvälisen diabetespäivän 14.11. kunniaksi tarjoamme Negen Diabetes -genomianalyysin kampanjahintaan 199€ (norm. 239€) sunnuntaihin 17.11. asti.

Lue lisää

Geenitestit viihteen muotona ja terveydenhuollon työkaluna

YLE on tänään 12.11.2019 käsitellyt laajasti kuluttajille tarjolla olevia geenitestejä, niiden viihteellisyyttä ja toisaalta arvoa terveydenhuollon työkaluina ("Rahastuksen makua", Ylen Aamu , Yle Uutiset)

Lue artikkeli

Geenitesteissä on eroja — miten valita minulle sopiva testi?

Kuluttajille suunnattuja geenitestejä, eli DTC (direct to consumer) -testejä on markkinoilla paljon erilaisia. Minkälaisia asioita tulisi ottaa huomioon, mikäli oman perimän selvittäminen kiinnostaa.

Lue artikkeli